music

Müzik Blog Yazıları

mayıs 2021
Mayıs 2021
Top 5

Bu makalemde Mayıs 2021'e ait en iyi beş yabancı parçayı bulabilirsiniz. Yıldızı yeni yeni parlayan Cannons grubuna ait harika bir soothing parça. a-ha grubuna ait Take On Me parçasının harika bir cover'ı. Son derece neşeli ve eğlenceli bir parça. Az bilinen underrated parçalardan biri. Canlı versiyonunu da dinlemenizi tavsiye ederim. Çok tatlı bir sese sahip Telenova'nın en güzel şarkısı. Canlı versiyonu da çok güzeldir.

Devamını oku
en iyi rusça şarkılar
En İyi Rusça Şarkılar

Bu makalemde en iyi Rusça şarkıları keşfedebilir, dinleyebilir ve indirebilirsiniz. Şarkıları indirmek için player'ın üzerinde sağ tıklamanız ve "Sesi farklı kaydet"i seçmeniz yeterlidir. Rusça bir şarkı olmasına rağmen Ukraynalı grup Vremya i Steklo'ya ait oldukça dinamik bir parça. Nyusha'nın en cool parçası. Aynı zamanda en derin Rusça şarkılardan biri.

Devamını oku
mayıs 2015
Mayıs 2015
Top 5

Bu makalemde Mayıs 2015'e ait en iyi beş yabancı parçayı bulabilirsiniz. Genç bir grup olan Echosmith'in çıkardığı en iyi şarkı. Ed Sheeran'ın düeti ile hareketli bir Hoodie Allen parçası. Fransız Jabberwocky grubunun eczacılığı bırakıp müzikle uğraşmaya başladıktan sonra çıkardığı kaliteli bir pop şarkısı. Yeni Zellandalı Lorde'nin en iyi parçası olarak bilinmektedir. Oldukça kaliteli bir elektronik şarkı. Lacoste'un reklam müziği olarak da kullanılmıştır.

Devamını oku
nisan 2015
Nisan 2015
Top 5

Bu makalemde Nisan 2015'e ait en iyi beş yabancı parçayı bulabilirsiniz. Ariana Grande'nin 2014 yılında My Everything adlı albümünden The Weeknd ile düeti. Indila'nın en hareketli parçası. Albüm versiyonundan daha güzel olan Lykke Li parçası. Lily Allen'ın hareketli ve neşeli bir parçası. Here With Me parçasının en iyi remix versiyonu.

Devamını oku
sterephonics
Stereophonics - Mr. Writer Şarkısının Anlamı

Bu makalemde İngiliz alternatif rock grubu Stereophonics'e ait Mr. Writer parçasının sözlerinin ne anlama geldiğini açıklayacağım. Şarkıyı henüz dinlemediyseniz aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Şarkı 2001 yılına ait ve Stereophonics'in en beğenilen parçalarından biri. Sözlerin hikâyesi ise şöyle: Stereophonics 2000 yılında turneye çıkar. Turne boyunca bir müzik dergisinin yazarı grupla beraberdir. Müzik eleştirmeni olan yazar, grup ile birlikte yer, grup ile birlikte içer, grup ile birlikte güler ve eğlenir.

Devamını oku
butterfly caught
Butterfly Caught Şarkısının Anlamı

Bu makalemde trip-hop müzik türünün kurucusu Massive Attack grubunun en karanlık parçası olan Butterfly Caught şarkısının anlamını ve şarkının kimin ya da ne için yazıldığını analiz etmeye çalışacağım. Şarkıyı henüz dinlemediyseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Şarkı, kimin için ya da niçin yazılmış 3D'den, yani Massive Attack vokalisti Robert Del Naja'dan başka kimse bilmiyor.

Devamını oku
massive attack
En Karanlık 7 Massive Attack Parçası

Bu yazımda sizlere trip-hop türünün kurucusu İngiliz Massive Attack grubuna ait yedi parça tanıtacağım. Listedeki şarkıların birçoğunun kimin ya da ne için yazıldığı hâlâ bilinmemektedir. Sayfadaki tüm parçaları tarayıcınızdan dinleyebilirsiniz. Size tavsiyem şarkıların 320 kbps kalitesinde MP3 ya da daha yüksek kalitede FLAC versiyonlarını dinlemeniz. Daha iyi bir deneyim için 5+1 ses sisteminde, Winamp EQ Techno ayarında ve Winamp Enhancer eklentisi ile dinlemenizi öneriyorum.

Devamını oku
değer verilmemiş 100 yabancı şarkı
Değer Verilmemiş 100 Yabancı Şarkı Bölüm 1

Dört bölümlük bu makalemde birçokları tarafından henüz keşfedilmemiş ya da değer verilmemiş 100 yabancı parçayı sizlere tanıtacağım. Sıralamanın bir önemi yoktur. Alfabetik olarak sıralanmıştır. Hepinize keyifli dinlemeler!

Devamını oku
değer verilmemiş 100 yabancı şarkı
Değer Verilmemiş 100 Yabancı Şarkı Bölüm 2

Dört bölümlük bu makalemin ikinci bölümünde birçokları tarafından henüz keşfedilmemiş ya da değer verilmemiş 100 yabancı parçayı sizlere tanıtmaya devam ediyorum. Sıralamanın bir önemi yoktur. Alfabetik olarak sıralanmıştır. Hepinize keyifli dinlemeler!

Devamını oku
değer verilmemiş 100 yabancı şarkı
Değer Verilmemiş 100 Yabancı Şarkı Bölüm 3

Dört bölümlük bu makalemin üçüncü bölümünde birçokları tarafından henüz keşfedilmemiş ya da değer verilmemiş 100 yabancı parçayı sizlere tanıtmaya devam ediyorum. Sıralamanın bir önemi yoktur. Alfabetik olarak sıralanmıştır. Hepinize keyifli dinlemeler!

Devamını oku
değer verilmemiş 100 yabancı şarkı
Değer Verilmemiş 100 Yabancı Şarkı Bölüm 4

Dört bölümlük bu makalemin son bölümünde birçokları tarafından henüz keşfedilmemiş ya da değer verilmemiş 100 yabancı parçayı sizlere tanıtmaya devam ediyorum. Sıralamanın bir önemi yoktur. Alfabetik olarak sıralanmıştır. Hepinize keyifli dinlemeler!

Devamını oku
en iyi on türkçe alternatif rock şarkısı
En İyi 10 Türkçe Alternatif Rock Şarkısı

Bu bölümde yıllardır dinlemiş olduğum Türkçe alternatif rock parçaları arasından beğendiğim en iyi 10 şarkıyı sizlerle paylaşacağım. Sıralama önemli değildir.

Devamını oku